Duurzaam en verantwoord ondernemen.

Wij als Hooymans vinden duurzaamheid belangrijk. Dit is voor ons de reden geweest om de Sustainable Development Goals in ons bedrijfsbeleid door te voeren. Wij proberen dit op een aantal manieren. Bekijk hieronder hoe wij hier invulling aan geven. 

Uitstoot vermindering

Hybride- en elektrisch aangedreven installaties.

Wij bieden onze klanten in de maritieme sector de mogelijkheid om volledig elektrisch aangedreven te varen. Wij bieden ook de mogelijkheid om een hybride aandrijving te ontwerpen en instaleren. Afhankelijk van de klantwens ontwerpen wij een systeem waar slim geschakeld wordt tussen batterijen en conventionele motororen. Hierdoor wordt het voor een vaartuig mogelijk om gedeelten puur op batterijen te varen zonder enige vorm van uitstoot. Dit is goed voor de planeet en het leven onderwater. Bekijk hier hoe wij dit in praktijk al meerdere malen hebben uitgevoerd.

Cradle-to-cradle

Modulair bouwen.

Onze totaal installaties bestaan uit verschillende modules die slim met elkaar staan verbonden. Doordat het verschillende modules zijn is het in de toekomst mogelijk om eenvoudig een module toe te voegen of te verwijderen. Wanneer de opdrachtgever wenst, kan Hooymans er ook van afstand voor zorgen dat de nieuwste software op de computers blijft komen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Bedrijfsvoering.

In onze bedrijfsvoering voeren wij dit beleid ook door. Door standaard vanaf moment nul de klanten actief betrokken te zijn kunnen wij effectief een ontwerp maken. Hier denken wij mee in ideeën en waar nodig oplossingen voor vraagstukken vanuit de klant met het eindelijke doel om het meest innovatieve ontwerp en resultaat op te leveren.

Life Long Learning

Opleiding.

Onze medewerkers vormen de kern van ons succes. Daarom is het voor ons belangrijk om ervoor te zorgen dat zij goed up-to-date blijven van de nieuwste kennis en apparatuur en bieden wij hun cursusmogelijkheden aan waar mogelijk. Wij willen altijd de slimste en meest innovatieve producten leveren en om deze reden geloven wij in het principe “life long learning”. 

Lean Six Sigma

Continuous Improvement.

Verminderen van verspillingen en continu verbeteren zijn voor ons ontzettend belangrijk. Door bijvoorbeeld onze operationele kant slim in te richten verminderen wij onze logistieke bewegingen en dus onze uitstoot. Dit gepaard met een Lean werkwijze en slimme engineering zorgen wij ervoor dat oude apparatuur makkelijk vervangen of onderhouden kan worden. Hiermee proberen we toekomstige verspillingen tot een minimum te beperken. Door vroegtijdig met onze opdrachtgever in gesprek te gaan proberen we vanaf moment 0 maximale waarde te creëren.