Vooruitstrevend op het water.

Al ruim dertig jaar bouwt Hooymans Elektrotechniek de mooiste projecten variërend van 15 tot over de 100 meter. Elk project wordt door onze engineers volledig ontworpen en geïnstalleerd naar de unieke wensen van onze klant. Hierdoor kunnen wij altijd perfect voldoen aan de gevraagde kwaliteit, comfort en design. De service en inwerkingstelling op de gewenste locatie is een aspect waarmee wij laten zien hoe belangrijk de klant voor ons is. Inmiddels varen er meer dan 100 kapiteins wereldwijd, van de Bahama’s tot aan Thailand, met vertrouwen in Hooymans Elektrotechniek.

Maritieme sector.

Met meer dan honderd opgeleverde projecten is Hooymans goed thuis in de maritieme sector. Wij zijn verder nog actief in de volgende sectoren:

Jachtbouw en Refit

Industrievaart

Passagiersvaart

Pleziervaart

Engineering & Design

Ontwerpen en uitwerking specificaties.

Het vertalen van de klantwensen naar een daadwerkelijk ontwerp en eindproduct is onze kracht. Door vanaf het begin sterk betrokken te zijn en door continu met de scheepswerf en klant in overleg te zijn, is het voor ons mogelijk om vrijwel elke wens te verwerken. Met behulp van onze specialistische software behalen wij het hoogste niveau van betrouwbaarheid en comfort. Hiermee lukt het ons team van engineers en installateurs voor elk project een topprestatie neer te zetten.

Klantwensen & Keuring

Vertaling en goedkeuring.

Hooymans Elektrotechniek is in staat om technische tekeningen op te stellen en te ontwerpen om deze vervolgens om te zetten naar een eindproduct. Al onze projecten zijn onderhevig aan keur instanties. Denk hierbij aan RINA, Lloyds, CE, U.S. Coastguard of ABS. Onze engineers op kantoor en aan boord zorgen er altijd voor dat alle elektrotechnische aspecten volledig voldoen aan de gestelde keurinstanties. Dit zorgt ervoor dat de installaties zijn gekeurd voor de meest extreme (weers)omstandigheden, waar dan ook in de wereld.  

Panelenbouw

Plaatsing en inwerkingstelling.

Nadat de panelen zijn ontworpen door onze tekenaars kunnen de kasten worden geassembleerd. Alle componenten worden verzameld en aangesloten. Nadat alle componenten zijn geïnstalleerd worden deze aan boord aangesloten waarna de software wordt geïnstalleerd en de klasse afname kan plaats vinden. Ook voor bedieningspanelen op de kasten programmeren en instaleren wij de software. Hierdoor wordt het mogelijk om zelfs de software, layout en eventueel de voertaal van de bemanning aan te passen naar klantwens.

Navigatie

Dashboarding en navigatie.

In overleg met onze klant en kapitein ontwerpen en leveren wij merkonafhankelijk een dashboard en navigatie installatie. Voornamelijk zijn wij bezig met nieuwbouw maar refits nemen wij ook graag onderhanden. In dit proces hebben wij een ontwerpende en adviserende rol. Keuring instanties komen hier uiteraard ook bij kijken. Dankzij onze jarenlange ervaring weten wij precies wat een kapitein en keuring instantie nodig heeft om een perfect resultaat neer te zetten.

Communicatie

Sateliet en entertainment.

Doormiddel van satellietsystemen maken wij het mogelijk om een project overal in de wereld circulaire en lineaire dekking te geven. De systemen zijn gebouwd met oog op gebruikersvriendelijkheid. Het is hierdoor voor de gasten en crew aan boord mogelijk om extreem eenvoudig HD TV te ontvangen zonder enige hardware of instellingen te veranderen. Dit kunnen wij in de vorm van traditionele satelliet ontvangers maar ook aan de hand van Starlink systemen.

Integratie

Alarm en Monitoring.

Het is voor een kapitein noodzakelijk om de status het schip te krijgen. Met behulp van Programmable Logic Computers en aanvullende software plus modules zijn wij in staat om de status van een schip snel inzichtelijk te maken voor de crew. Met deze software wordt in een oogopslag duidelijk wat bijvoorbeeld de status van een generator is, waar in het schip er een brandmelding is, of waar er bijvoorbeeld een deur open staat.