Van der Valk - Empirbus

terug naar overzicht Plaats: Waalwijk
Werkzaamheden:
De oplevering van het eerste project met een volledige Empirbus NMEA2000 besturing is een feit.EmpirBus, is het systeem om domotica aan boord van uw schip te halen. Geen afzonderlijke zekeringen en dimmers meer nodig, dit wordt elektronisch geregeld waardoor de installatie tijd tot een minimum wordt terug gebracht. Alle modules zijn op elkaar aan te sluiten waardoor u met 1 druk op de knop een bepaalde (licht) sfeer aan boord kunt creëren. U kunt bijvoorbeeld één knop programmeren waardoor alleen de nacht verlichting aan gaat, of bijvoorbeeld een "van boord" knop waardoor alleen de buitenverlichting aan gaat met een vertraging om goed "verlicht"van het schip af te gaan. Uiteraard is er ook een afstand bediening op aan te sluiten om weer veilig "verlicht" aan boord te komen al dan niet met een vertraging.

De voordelen zijn;
  • Flexibel inzetbaar systeem met veel gebruiksgemak, denk hierbij aan een navigatiemodus waarbij met één druk op de knop de juiste navigatieverlichting gaat branden.
  • Zeer gemakkelijk te configureren, en opnieuw te configureren zonder dat er aanpassingen aan de hardware noodzakelijk zijn.
  • Kostenbesparing op zekeringen en kabels omdat alle units zijn uitgerust met ingebouwde zekeringen en de kabeldiameters veel kleiner kunnen zijn dan bij een conventioneel systeem.
  • Gewicht- en ruimtebesparing omdat de meeste zekeringkastjes, en schakelpanelen overbodig zijn. 
  • Het systeem geeft een visueel alarm als een gebruiker niet functioneert, bijvoorbeeld een navigatielicht.
Wim van Hemert, project engineer
Afbeeldingen
Van der Valk - Empirbus